Behandling

Om behandlingen i

Ny-Balance

Vi vil altid anbefale den behandling, som er bedst til lige dit problem (udfra vores erfaring). Ikke desto mindre må du selvfølgelig selv vælge helt frit imellem de tilbud vi har.

Hvis du er lidt i tvivl, foreslår vi, at du starter med enten en lang behanding hos Carsten eller zoneterapi hos Hanne. Det er de værktøjer der er bedst til at danne overblik over hvilke ubalancer vi skal have rettet op.

Du er altid velkommen til at spørge, hvis du har nogle symptomer, der plager dig. Vi giver dig et ærligt svar, om det er noget vi tænker, vi kan hjælpe med. Hvis ikke vi kan, er vi måske i stand til at hjælpe dig videre i din søgen.


Find vej i junglen

Alternativ behandling er virkelig blevet noget af en jungle de seneste år. Der vælter hele tiden nye tilbud frem, og det er umuligt at få overblik over det.

Meget af det vi laver i Ny-Balance, er iøvrigt slet ikke alternativt. Det er mest os som personer, der er "alternative behandlere", fordi vi står udenfor den offentlige sygesikring. For at komme indenfor, skal vi have en sundhedsautorisation, og det - er udelukkende et politisk spørgsmål. Det er Folketinget, der beslutter, hvem der skal udstyres med en autorisation. Men det ser ud til at en ordning er på vej!

Når du skal vælge mellem alle de uendeligt mange tilbud på "markedet", har du ikke meget at støtte dig til. Måske støder du på noget, som ser godt ud - men du kan ikke rigtigt vide, om behandleren har et 7-timers kursus, eller en 3 års uddannelse.

Hvis vi skal give et råd, så prøv at gå efter behandlere med noget erfaring, og som er RAB registrerede.


Vi anbefaler gerne; spørg dine naboer, kolleger, venner, familie - der er sikkert nogen af dem, der har fået hjælp hos os på et tidspunkt, og som kan fortælle dig om det...


Akupunktur

En oldgammel metode til at regulere ligevægt (balance) i kroppens funktioner. Behandlingen foregår med ultratynde nåle, og er smertefri. 

Zoneterapi

En såkaldt refleksterapi, hvor man benytter reflekspunkter på foden, til at påvirke hele kroppen. Zoneterapi har før været den mest brugte alternative behandlingsform, og er stadig meget populær.

Laserterapi

Er en meget ny behandlingsmetode. Siden 1980'erne er der udviklet maskiner, som er blevet meget kraftige og effektive. Laser virker ved at lave stimulation på celle-niveau. Erfaringerne er vanvittigt gode! 

Øreakupunktur

Vi bruger moderne fransk øreakupunktur, som ikke er baseret på den kinesiske filosofi, men mere er en form for neurologi. Metoden er normalt meget hurtigt virkende. Vi bruger det rigtig meget som supplement til laser.

Kranio-sakral terapi

KST er en moderne terapi, som med blide tryk og stræk, kan fjerne spændinger i muskler og led. Teknikken er fantastisk til at løsne gamle skader som f.eks. whiplash, og er godt til migræne og hovedpine. 

Shockwave

Shockwave har gået sin sejrsgang i de seneste år. Det er meget brugt til sportsskader, men er også uforligneligt til de mindre inflammatoriske problemer - betændt slimsæk, tennisalbue og lignende. 

Posturologi

Posturologi er den metode, hvor vi i mange år har lavet flest "mirakler". Det er en metode, der ofte kan give chokerende resultater!

Med posturologi kan man korrigere skævheder i stillingen, og dermed slippe af med uheldig neurologisk påvirkning.

Massage

Massage er vel den ældste manuelle behandlingsform der findes?

Og hvem har ikke prøvet at have ondt et eller andet sted, og fået lindring af at blive "æltet" lidt?

Hårde spændte muskler bliver løsnet, affaldsstoffer, der er hobet op, bliver skyllet ud, og kroppen føles bare - afslappet og veltilpas.

Virker det så?

Vi møder af og til mennesker, der udtaler: "Jeg tror ikke på det"!


Det er ikke en diskussion, som vi normalt har lyst til at gå ind i, men lad os nu bare alligevel lege lidt med det. Det er selvfølgelig helt i orden, at man er skeptisk. Endda fornuftigt! Vores arbejde er behandling, det er ikke en religion, så man behøver ikke tro på det :-)

Vi er selv begge ret skeptiske. Ikke desto mindre, har vi i løbet af over 35.000 konsultationer, vænnet os til at der ER fantastisk effekt at hente i nogle af de metoder, der ligger udenfor sundhedsvæsenets arbejde. Man kan ikke vinde alle kampene, men man kan vinde de fleste. I vores tilfælde - lidt over 90%.

Det ved man udmærket, indenfor sundhedsvæsenet. Og det er måske derfor, der f.eks. kun er ca 1.500 "rigtige akupunktører" i landet, mens der er ca 6.000 læger, sygeplejersker, fysioterapeuter osv, der bruger akupunktur i deres arbejde?Vi forventer altid, at der skal være en effekt efter 2-3 behandlinger. Det kan godt være, at alt ikke er løst fuldkommen, men vi skal hurtigt kunne fornemme, at der sker noget. Hvis vi har behandlet 3 gange, og der ikke har været virkning overhovedet, vil vi prøve at finde ud af, om du evt. med fordel kunne prøve noget andet. Og vi vil forsøge at vejlede dig i dette, så godt vi kan, udfra vores erfaring.

Kontakt